2015. január 16.

Műkorcsolya kihívás - hetedik nap

Kik a kedvenc jégtáncosaid? 


Ez a legegyértelműbb válaszom. Gondolkodnom sem kellett, ugyanis a dobogó első helyezettjeit a másodiktól mint amennyire a Himaláját és a Mariana árkot (az egyik a legmagasabb, a másik pedig a mélyebb pontja a földnek). Szóval a kedvenc jégtáncospárom az Anna Cappellini Luca Lanotte duó.
Először a 2007-2008 szezonban láttam őket. Nem tudom, hogy ez EB-n, vagy pedig egy Grand Prix versenyen, de az biztos, hogy az akkori La Traviata programmal a szívem közepébe táncolták magukat. 
Ők ketten egy hihetetlen páros, valahogy annyira élnek a jégen, hogy az eszméletlen, sajnos csak egy hátrányuk van, hogy olaszok. Ezt azért mondom, mert sajnos nem dobálják nekik a bírók úgy a pontokat, mint az oroszoknak, kanadaiaknak, amerikaiaknak és a franciáknak, akiket mostanában ha lehet, akkor még jobban felpontoznak, mint eddig. Na de vissza térve a témához.
Szegyszerűen imádom azt, amit csinálnak; bármi legyen is az. Zenék tekintetében is mindig jókat választanak, ahogy én figyeltem igyekszenek elkerülni a tucat darabokat. Eddig csak egyszer táncoltak arra,  név szerint a Carmenre, de az a program amit arra koreografáltak... ha engem kérdeztek az volt életük programja. E mellett pedig még szeretem bennük azt, hogy egymáshoz és a rajongóikhoz viszonyulnak. Ugyan személyesen még nem volt szerencsém találkozni velük (majd egyszer), de szinte mindenki azt mondja, hogy nagyon közvetlenek mindenkivel.  
Ám annak ellenére, hogy az előbbi  - fel- és lepontozásos - ok miatt szerintem hátrányból indulnak nagyon szép eredményeik vannak, leginkább az utóbbi évekből. Ugyanis 2013-ban bronzérmesek, míg 2014-ben aranyérmesek voltak az Európa bajnokságon. Valamint szintén 2014-ben világbajnokok is lettek. És bár a világbajnoki címet nem hiszem, de azt több ok miatt is nagyon remélem, hogy az Európa bajnoki címet idén is sikerül elnyerniük. Forza Anna e Luca!

Ui: és azért az sem elhanyagolandó tényező, hogy Luca nagyon jól néz ki  *.*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése