2015. január 20.

Műkorcsolya kihívás - nyolcadik nap

Kik a kedvenc páros korcsolyásaid? 

Az ominózus kézcsók, de nem a nezetiről, hanem
az olimpiáról
Ez a kérdés kicsit gondolkodtató volt, mert három, vagyis inkább négy pár jutott kapásból az eszembe, azonban ez egyik idén nyárin szét ment, a másikat meg szeretem, de nem annyira, hogy az első helyet kapják, jó nekik a megosztott bronz. Szóval két orosz pár közül kellett választanom és a mérleg Tatiana Totmianina és Maxim Marinin felé billent. Meg mondom őszintén, itt most nem az eredmények, vagy a technikai tudás választott, mert ők és bent maradó páros - Tatiana Volosozhar és Maxim Trankov - koruk legjobbjai voltak. Olimpiát, Világbajnokságot, EB és még számos kisebb versenyt megnyertek. 
Hogy itt most mi döntött?
A tisztelet, mert bár szeretem a Volozorhar Trankov párost is de Totmianináékat tisztelem, és mérhetetlenül felnézek rájuk a kitartásuk, az erejük és a küzdeni akarásuk miatt. Ezt pedig azért mondom, mert nekik, kettejüknek 2004 szeptemberében a Skate Amerca nevű Grand Prix-n volt egy nagyon komoly balesetük. Egy emelésből - ebből - volt egy balesetük, mely alatt Tati az arcával előre esett a jégre, mivel Maxim korcsolyája megcsúszott, így elvesztette az egyensúlyát és borult minden. Ezt követően Totmianina egy napig volt kómában és mikor felébredt nem emlékezett az egész balesetre, így nem félt visszatérni a jégre, ellenben Maximmal, aki ugye nem sérül meg testileg. Viszont lelkileg annál inkább.
Most laikus módon azt hihetnénk, hogy ezek után abbahagyják, vagy csak a következő szezonban térnek vissza. Nos, ők nem ezt csinálták. Tatiana valami hihetetlenül gyors módon épült fel, ezt követően pedig ismét kezdetét vették az edzések. Eleinte lassú tempóban, hogy Maxim visszanyerje a "biztonságát" emelések közben - ám ez szerintem teljesen sosem sikerült, ugyanis ennél az emelésnél, mindig mielőtt letette Tatit megszorította annak a kezét -, majd pedig úgy mint annak előtte. Ennek eredményeképp a szezon második felében megnyerték az orosz nemzetit - ahol szerint az volt  a legszebb pillanat, mikor a kűr végén a férfi kezet csókolt a nőnek - az EB-t és a Világbajnokságot. Majd a 2006-ban a Torinoi olimpiát is. 
Szóval emiatt a hihetetlen emberi teljesítmény miatt döntöttem úgy, hogy ők kerülnek az első helyre. És így a végén itt egy montage arról, hogy mi is volt a baleset és hogy is tértek vissza: VIDEÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése